Paintball

Paintball er en sport der deltagere markerer hverandre med malingskuler. Når malingskulen treffer en spiller og sprekker, markerer den at personen er ute av spillet.
Det er generelt 3 typer paintballspill: skogsspill, banespill og scenariospill. Hos Oslo Paintball har vi skogsspill og delvis scenariospill.

Spillet kan variere litt i regler etter hvordan vi skal spille. Normale spillene er 'last team standing' og 'capture the flag'. Vi bygger i disse dagene opp et fort på toppen av den ene banen som kan brukes til scenariospill.
Alle spillere blir orientert om reglene før spillstart.

Vi har 2 sikkerhetsregler vi er strenge på; utenfor banen og når man ikke er med i spillet SKAL løpssokk alltid være på og inne på banen under spill SKAL maske være på. Løpssokk skal bare taes av når instruktør 'sokk av' og på når det er 'sokk på'.
Brudd på dette kan føre til at spill blir avsluttet for den enkelte spiller eller gruppen. Vi setter sikkerhet i høysetet.

I tillegg er det endel regler og gode tips som alle for opplyst før spillstart.

Mange lurer på om det gjør vondt å bli truffet. Det kan gjøre litt vond avhengig av hvor du blir truffet. Det verste som kan skje er at man får noen blåmerker - så lenge man følger sikkerhetsreglene.
Erfaringen vår tilsier at de som er mest redde og bekymret på forhånd er de som 'tar helt av' når de oppdager hvor gøy det er.. Dette er en sport hvor kjønn, fysikk eller alder ikke spiller stor rolle.

Når det gjelder nedre alder er 12 år en god retningslinje, men så lenge spilleren kan følge sikkerhetsreglene, følge instruksene gitt og synes det er greit å bli truffet - så kan yngre spille. Vi har mulighet å skru ned utgangshastigheten på markørene.

Alle typer malingskuler vi bruker er miljøvennlige og skal gå bort i vask,

 

Mer i denne kategorien « Om Oss Firma »